Heb je er ooit over nagedacht om kleine woonaccessoires in je woonkamer te plaatsen? 

Want daar denk ik de hele tijd aan. Ik leef de minimalistische manier om kleine stukjes die voor mij het belangrijkst zijn in mijn interieur te plaatsen. En verzamel ze elk jaar rond, maar in verschillende settings zodat niets saai wordt. Ik ben gestopt met dingen kopen omdat die items nooit stapelbaar zijn in mijn kasten. Ik was nooit een fan van hout en nu kan ik niet stoppen met erover te dromen. Ik weet niet precies waar het allemaal veranderd is, maar de meeste van mijn decoratie-items zijn houten spul.

Dus toen ik eenmaal mijn weg naar houten borden had gevonden, maakte ik uiteindelijk mijn eerste houten huis. Hoewel ik het houten huis niet echt zelf heb gemaakt, kocht ik er een aantal en realiseerde ik me dat ze te groot waren voor mijn project. Ik kon ze niet echt weggooien, dus ik heb ze uiteindelijk als cadeau weggegeven nadat ik er iets cools van had gemaakt.

Hoe ben ik begonnen?

Toen ik begon, wilde ik een offerte maken voor mijn liefhebbende honden. Mijn 2 shiba’s zijn de beste honden die ik ooit heb gehad. Ik maakte er een waar ik een houten huis schilderde met een Mylar -stencil “Love my Tribe”. Een stencil dat ik van Etsy heb gekocht.

Omdat het mijn eerste stencil was waar ik ooit mee werkte, werkte het totaal averechts. De verf bloedde door mijn sjabloon en ik schilderde uiteindelijk mijn hele houten huis in het wit, wat niet het idee was waar ik voor ging. Maar het duurde een aantal jaren, totdat ik de kleur beu was.

En nu ligt hij gewoon in mijn knutselkamer te wachten om weer aangepast te worden. Toch weet ik nog niet welke kleur ik moet gebruiken en wat ik erop moet zetten. Maar dat hield me helemaal niet tegen.

Ik begon opnieuw met een nieuwe.

Home Sweet Home – Houten huisje

Home Sweet Home – Rafe & Shiro’s Homies

Een van mijn favoriete huisjes is deze aan de linkerkant. Ik heb het speciaal gemaakt voor een van mijn vrienden die hun huis heeft gerenoveerd. We waren uitgenodigd na de reno en konden niet komen zonder een cadeautje. Maar wat geef je na een verbouwing? Het is niet hetzelfde als een nieuw huis krijgen.

Daarom besloot ik deze beauty te maken.

Vroeger hadden ze een klassieke woonstijl, daarom heb ik dit houten bord voor ze gemaakt met mijn Cricut Maker, hout en verf. Ik vond het echt zo leuk, dat ik er zelfs aan dacht om het zelf te houden, maar ja, dat zou niet eerlijk zijn. Dus zo nu en dan zie ik mijn eigen creatie in hun woonkamer en ben ik nog steeds blij met wat ik met mijn eigen handen heb gemaakt.

Home is where Mom is – Houten decoratie huisje

Home is where Mom is – Rafe & Shiro’s Homies

Dit is een exemplaar gebaseerd op een idee van mijn vriendin. Ze is zelf een heuse knutselaar en zij gaf me het idee om eens te werken met papier in plaats van verf.

Dus voor dit idee heb ik decoupagepapier en lijm gebruikt. 

Het was leuk om te doen. Maar ik ben een perfectionist en als je met lijm en papier werkt, zie je zeker belletjes in je papier. En op sommige plekken plakte het papier niet al te goed aan het hout, dus dat probleem moest ik ook oplossen.

Dus ik was niet helemaal tevreden met dit exemplaar. Mijn doel was om letters op dit bord toe te voegen. Dat was ook lastig om toe te voegen, omdat het decoupagepapier is wat makkelijk schuurt. Als je vinyl aan papier toevoegt, moet je ervoor zorgen dat het niet scheurt als je het vinyl aan je papier toevoegt. Het was een mix van handmatig plaatsen zonder het transferpapier en stukjes transferpapier. En toen het resultaat klaar was, was het niet slecht, maar het leek erop dat de belettering er een beetje uit was, dan recht op het houten huis. Het was zeker niet mijn favoriete houten huis dat ik ooit heb gemaakt.

Een moeder is als bloem, mooi en uniek – houten moederdag cadeautje

Een moeder is als een Bloem mooi en uniek – Rafe & Shiro’s homies

Dit houten bord is speciaal gemaakt voor mijn schoonmoeder, aangezien ik geen moeder meer heb. De mijne stierf op 28-jarige leeftijd. Ze stierf aan hersenkanker. Ik weet dat ze deze cadeau-ideeën ook geweldig zou vinden, aangezien ze ook haar hele leven heeft gemaakt. Daar haal ik mijn handvaardigheid vandaan. Ik ben altijd dankbaar dat ik deze vaardigheden van haar heb gekregen.

Dit is een perfect knutselcadeau voor Moederdag of een verjaardagscadeau voor mama’s.

Deze was dus een cadeau voor mijn schoonmoeder. Dit Dutch Design is eerst geverfd met een lichtgrijze verf en daarna voeg ik zwarte vinyl Nederlandse woorden toe op dit bord. Dit was een SVG-ontwerp dat ik helemaal zelf heb gemaakt, gemaakt met Procreate en een Cricut Maker.

Always be Humble and Kind – houten huisje

Deze heb ik gemaakt voor een vriendin die naar haar nieuwe huis is verhuisd. Een geweldig housewarming cadeau om te maken. Opnieuw geschilderd in een grijsachtige kleur, en zwarte vinyl woorden en bloemen toegevoegd. Ook een ontwerp van mezelf.

Always be kind and humble – Rafe & Shiro’s Homies

Tegenwoordig decoreer ik voornamelijk met houten stapelblokken , want zoals ik al zei, daar kun je makkelijk de setting mee veranderen, en je kunt het op elkaar stapelen.

En ze kunnen ook gemakkelijk in een kast worden gestapeld, dus het neemt niet te veel ruimte in beslag in je kast. En als je zowel de achterkant als de voorkant van een stapelblok gebruikt, kun je gewoon met het ontwerp en het gevoel meeschuiven in je woonkamer.

Met wat voor soort interieur decoreer jij je huis? 

Ilse

Meer inspiratie

Je houd misschien ook van...

Een reactie achterlaten