DIY Halloween

Ga voor de feestdagen zelf aan de slag. Knutselen voor Halloween, samen met de kinderen knutselen of met je vriendinnen een leuke knutselactiviteit. Met deze DIY stappenplan maak je er een gezellige namiddag van. Verander je huis in een ware griezelhuis met deze DIY tips en ideeën.

Wat is Halloween?

Halloween is afgeleid All Hallows Eve, voor ons bekend als de avond voor Allerheiligen, 1 november.
Maar bij de Kelten begon het nieuwe jaar op 1 november en was 31 oktober dus oudejaarsavond, waardoor het tijd was voor een vrije dag : Samhain (= Keltisch Nieuwjaar).
De Kelten vieren Halloween omdat zij geloofden dat op die dag de geesten van gestorvenen personen van het afgelopen jaar terugkwamen om het levend lichaam van anderen in bezit te nemen voor het komende jaar.
Het voedsel dat aan de deuren werden gelegd, waren het lokmiddel voor de geesten. Maar om deze boze geesten af te weren, droegen de Kelten dan op hun beurt maskers. 

Vandaar is ‘Trick-Or-Treat’ of bij ons ‘Snoep of ik Schiet’ ontstaan met verklede buurtkinderen die graag aan jouw voordeur komen staan.

Ideaal om jouw deur te vieren bij Halloween.

Begint het te kriebelen? 

Neem dan zeker een kijkje op de Realisatie pagina en begin vandaag nog. Zoek je nog meer inspiratie? Of neem een kijkje binnen mijn Pinterest pagina naar het bord Halloween en maak zelf jouw eigen Halloween versiering. 

Digitale bestanden Halloween?

Alle digitale bestanden van Halloween vind je binnen mijn Shop pagina terug. Digitaal houdt in dat je geen fysiek product ontvangt, maar zelf kunt bewerken voor jouw creatief doeleinde. Je ontvangt telkens een .pdf, .png, .jpg file.

Heb je liever een fysiek exemplaar?

Laat het mij dan weten via Contact pagina. Zoals je wellicht weet, bestaan er veel manieren om het bestand te gebruiken. Ik gebruik zelf beperkt aantal materialen voor mijn creatieve doeleinden.

Liever maatwerk?

Maatwerk is ook mogelijk.

Meer info