Gesproken als een echte koffieliefhebber, heb ik in mijn eigen huis een bijzondere koffiehoek gecreëerd. Ik werkte vroeger meer in het ziekenhuis dan thuis, maar toen Covid overal toesloeg, kon ik meer thuiswerken. Samen met mijn man hebben we besloten om een ​​speciale plek te creëren voor onze eigen koffiepraat.

Toen onze voorraadkast klaar was, besloten we te gaan voor een De Longhi Coffee Machine. Een die koffiebonen kon malen, want dat was het favoriete koffiezetapparaat van mijn man. Voor mij gebruik ik al jaren een Dolce Gusto en daarvoor had ik een Senseo Pads machine. Ik ben meer een soort meisje om het uit te proberen en ik vond het heerlijk om verschillende koffiesoorten uit te proberen.

Mijn favoriete koffie is een Vanille Latte Machiatto en een Cappuccino komt op de tweede plaats. In principe twee koffies die je gemakkelijk zet met een koffiebonenautomaat. Het met melk gestoomde apparaat vergde echter enige ervaring en daarom zorgde mijn man ook voor mijn koffie.

Maar als hij niet thuis was, vond ik het wel lastig om met de stomer te werken en daarvoor kocht ik een melkopschuimer van Philips. Dit stuk maakt het heel eenvoudig om gewoon melk tot een bepaald niveau toe te voegen en op een knop te drukken. Dus terwijl de koffie in mijn mok schonk, werd de melk gestoomd.

Daarna was het gewoon het toevoegen van de twee en misschien een siroop met vanillesmaak om aan het stel toe te voegen. Dat is wat perfect werkt voor een Vanille Latte Machiatto. Dat is het eigenlijk.

Omdat we een blinde muur hadden naast mijn melkstomer, vond ik het tijd om daar een klein koffiebordje toe te voegen. Gewoon om onze speciale plek uit te drukken.

Toen begon ik op Pinterest te zoeken . Ik kwam coole koffiequotes tegen en maakte mijn eigen koffiebord. Normaal gesproken ga je gewoon naar een plaatselijke houtwinkel en koop je een stuk hout. Maar ik had in het verleden meerdere MDF-borden met quotes gekocht, die ik ergens had liggen.

Dit bord was oorspronkelijk een citaat van een echte hondengelovige, wat ik ook ben, maar ik wist niet waar ik dit citaat in mijn eigen huis moest plaatsen. Ik weet niet welke tekst erop stond, maar het had ook een grey wash look met witte letters.

Dus dat inspireerde me een beetje om iets soortgelijks te maken, maar dan voor onze liefde voor koffiebonen. Op die manier werkte het echt voor dat gebied.

Hoe aan de slag?

Het eerste wat ik moest doen, was het plakpapier op het MDF-bord verwijderen. Dus legde ik een natte handdoek op de MDF, voordat ik het tekstpapier scheurde. Laat het daarna even drogen. Omdat ik geen haast had, begon ik de volgende dag aan stap twee.

Normaal gesproken is het het beste om een ​​​​primer aan je bord toe te voegen voordat je begint, maar voor mij was het oké om een ​​​​troebele sfeer te krijgen. Niet al het papier kwam van het bord, maar dat was geen probleem voor mij. Ik vond het wel leuk.

Ik ben helemaal weg van grijze, zwarte en witte kleuren. Daarom heb ik ervoor gekozen om met een grijze kleur te werken. Mijn voorraadkast heeft een grey wash look met witte kasten. Ik wilde voor dit gebied in hetzelfde kleurenpatroon blijven.

Ontwerp – Rafe & Shiro’s Homies

Ik ontwierp een tekst in Procreate, veranderde het allemaal een beetje met mijn Cricut Maker. Dus zwart vinyl met wit vinyl was de look waar ik voor ging. En de tekst was gebaseerd op mij en mijn man. We lopen van tijd tot tijd echt op koffie, sarcasme en waardeloze ideeën. Zo past hij helemaal in onze koffiecorner.

Om het helemaal af te maken, hebben we een zwarte taartstandaard toegevoegd met plastic mokken om onze lepels te plaatsen. Direct naast het koffiezetapparaat, en ook de honing erop, want dat is de favoriete suiker van mijn man voor koffie. Voor mij hou ik van gewoon suiker, maar tegenwoordig geef ik de voorkeur aan mijn koffie zonder suiker. Zoals ik al eerder zei, ik vind het leuk om een ​​beetje af te wisselen met mijn koffie en wat ik erin doe. Nu hou ik van de mijne zonder suiker.

De andere spullen zoals onze mokken, koffiebonen en zo staan ​​in de bovenkasten. Waarom zo ver rennen? Wanneer je alles op één plek kunt hebben. En zo zal het altijd onze speciale plek zijn om af en toe bij te praten. Zeker als het 2 uur ’s middags is, verzamelen we dan in dezelfde hoek.

Affliate marketing kwam hier niet aan te pas )

Je houd misschien ook van...

Een reactie achterlaten