Ik ben intussen ook begonnen als wellness coach HSE binnen Juice Plus+. Je kan het vergelijken met Herbalife, alleen staat Juice Plus eerder in dat hun producten 100% fruit of groenten zijn, waar dat dit niet het geval zou zijn met Herbalife. Persoonlijk kan ik niet vergelijken, ik heb nooit Herbalife genomen. Ik en pillen, dat komt niet goed.

Nu ondertussen neem ik zelf al medicatie voor mijn schildklier die volledig is weggehaald en is daar ook een extra pil bijgekomen voor het feit dat ik een maaghernia heb. Dus ja, ik kan moeilijk iets weigeren want als ik stop met die schildkliermedicatie dan falen mijn organen en is het feitelijk gedaan met mij. Daar komt het bruusk op neer.

Wat is Juice Plus+?

Juice Plus+ zijn voedingssupplementen die je dagelijks inneemt. Ze zijn geen vervangende middelen, maar ze vullen letterlijk de gaten van fruit, groenten die je misschien zelf niet kunt innemen.

Tijdsgebrek heeft iedereen. Wie eet nu letterlijk 30 soorten fruit of 40 groenten per dag? Ik alleszins niet.

Ik denk niemand, toch?

Ik mag al blij zijn als ik door de week, en zeker in het weekend mijn dagelijks fruit eet. Vandaar dat ik ook wekelijks of tweewekelijks mijn groenten aan huis laat leven. Ik ben vaste klant bij ’t Aardappeltje in Rosmeer. (als ik eventjes reclame voor hen ook mag maken).

Groenten elke dag eten, ik zou het echt wel willen, maar op vaste dagen waar het standaard frietjes zijn zoals we op dinsdag hebben. Dan zitten groenten er vaak niet bij. Of als we ne keer pizza uithalen, of we gaan een keertje uiteten. Hoe vaak zit er dan een tjokvol groenten bij?

Voedingssupplementen innemen of niet?

Vroeger zou ik ver weg blijven van voedingssupplementen. Mijn moeder was daar altijd voorstander van. Maar nu ik zelf al maandelijks vitamine D moet opnemen in capsule vorm (en ja, vitamine D kan je ook van de zon krijgen), omdat ik geen schildklier meer heb, ben het intussen gewoon om maandelijks dit in te nemen. Als ik geen vitamine D maandelijks inneem, dan heb ik meer kans op osteoporose (breken van beenderen). Op zich wat kan een fractuur nu kwaad?

Laat me het zo zeggen, als ik geen vitamine D inneem via een capsule, of via rechtstreeks via de zon, dan breek ik als het ware mijn polsen, mijn benen, alles wat te breken valt.

Als je jong bent, dan genees je vlugger dan dat je 40 jaar bent of laat staan als je 60 jaar bent. Ik zou me niet kunnen inbeelden als ik mijn rechter pols zou breken. Want rechts is mijn dominante hand, dus ik ben rechtshandig. Afhankelijk zijn mensen, die me zouden moeten wassen. Niet meer kunnen koken, niet meer kunnen inkopen doen. Begin je het een beetje te snappen? Reden te meer dat ik mooi maandelijks mijn vitamines D inneem. Voor fruit en groenten inname is dat eigenlijk niet anders. Hetgeen ik niet kan innemen omdat ik die dag andere prioriteiten heb, neem ik gewoon in via de supplementen. Het is dus geen vervangend middel. Je moet nog altijd je dagelijkse porties innemen als je dat kunt. Maar als het niet lukt, dan heb je een back-up.

Hoe ben ik bij Juice Plus+ uitgekomen?

Ik hoor geregeld van anderen: “jij hoeft toch niet te vermageren”. Dat klopt ook wel. Ik wil niet vermageren, maar ik mag ook geen bijkomend gewicht verliezen en dat doe ik wel wanneer ik stress heb. Stress op het werk, stress om alles rond te krijgen. Mijne mindset krijgt een serieuze klop. En wanneer het dat doet, dan begint de miserie voor mij.

Want hoe meer stress, hoe meer ik afval. Het is niet zo zeer dat ik weinig eet in die periode, het ligt er net in dat ik net meer zou kunnen eten, maar ik verlies het toch gewoon. Het heeft geen zin dat ik extra eet, want het verdwijnt nog steeds met de noorderzon. Dat verlies zit gewoon in mijn genen.

En geloof me, ik had dit ook graag anders gezien. Toen ik pas mijn schildklier kwijt was, dacht ik. Yes, eindelijk pillen die mijn gewicht omhoog krijgen want dat werd mij gezegd. Maar eerlijk gezegd, was dat ook een tegenvaller voor mij want ik bleef gewoon op mijn gewicht.

Ik ben het type persoon die bij de huisarts op weegschaal sta en blij ben als ik 3 kg bijgekomen ben. Tot hij zegt dat hij 2 kg afneemt omdat ik mijn schoenen aan heb. Velen hebben dit probleem niet. Velen zijn blij als ze horen dat er 2 kg vanaf gaat. Maar ik echt niet.

Want dat houdt in dat ik zoveel moeite heb gedaan om bij te komen, en het brengt me nog niet vooruit.

Nu ik meer in de per-menopauze zit, kan ik wel zeggen dat er 5 kg bijgekomen is. Ik ben zeker al blij, maar ik moet er minstens 10 hebben om een betere BMI te hebben. Nu zit ik nog standaard onder de 18, wat ik er ook aan doe.

Waarom neem ik Juice Plus+?

Juice Plus+ is dan voor mij een zoveelste voedingssupplement die ik graag wil innemen

Je bent misschien niet direct voorstander om voedingssupplementen te nemen, maar ik die al maandelijks vitamine D moet innemen omdat ik geen schildklier meer heb, ben gewoon om maandelijks dit in te nemen. Zou ik dit niet innemen? Dan heb ik meer kans op osteoporose (breken van beenderen). Op zich wat kan een fractuur nu kwaad, zou je misschien kunnen afvragen.

Laat me het zo zeggen, als ik geen vitamine D inneem via een capsule, of via rechtstreeks via de zon, dan breek ik als het ware mijn polsen, mijn benen. Als je jong bent, dan genees je vlugger dan dat je 40 jaar bent of laat staan als je 60 jaar bent. Ik zou me niet kunnen inbeelden als ik mijn rechter pols zou breken.

Want rechts is mijn dominante hand, dus ik ben rechtshandig. Afhankelijk zijn mensen, die me zouden moeten wassen. Niet meer kunnen koken, niet meer kunnen inkopen doen. Begin je het een beetje te snappen? Reden te meer dat ik mooi maandelijks mijn vitamines D inneem.

Geïnteresseerd?

Contacteer me hier voor meer info.

Ilse