Wat betekent Pasen voor jou?

Omdat ik een echt zomertype ben, kijk ik altijd vol enthousiasme uit naar de lente. Na al dat koude en regenachtige weer, sta ik weer helemaal open voor veel zon en leuke tijden. Lange wandelingen met mijn 2 shiba’s, al die kleurrijke planten in mijn tuin en alom en de schattige lammetjes bij de buren.

Dat is wat Pasen voor mij betekent.

Hoewel ik me niet veel van vroeger herinner, genoot ik vooral van Pasen om alle lekkere chocolade eieren in de tuin te gaan zoeken. Het was allemaal voor de jacht voor mij, de zoektocht waar alles verstopt was, wat het voor mij het leukste was. Niet zozeer de chocolade eieren, al was dat wel een leuke traktatie.

En als ik al die geuren en kleuren terug zie, dan wil ik terug meer kleur in mijn grijsachtig interieur. Als minimalist hou ik de kleuren tot een minimum. Vandaar dat ik eerder altijd werk met pastelkleuren voor mijn paasdecoratie, met her en der felle kleuren. Het overgrote deel van mijn thuisdecoratie is op maat gemaakt. Ja, je leest het goed. Ik maak zelf mijn eigen paasdecoratie.

Niet alles want ik hou ook van die porseleinen eierdopjes en de schattige gele eierkaarsen. Maar voor de rest ga ik vooral zelf aan het werk. Wil je meer weten over hoe je het zelf kunt maken? Lees dan hieronder verder.

Hoe maak je jouw eigen Paasdecoratie?

A) Houten paashaas

Voordat ik mezelf een figuurzaag aanschafte, kocht ik mijn houten vormen standaard via Cchobby, oa deze houten paashazen. Dit creatieve project kan iedereen beginnen. Het enigste wat je nodig hebt, is een vorm, papier en wat verf. Een Cricut machine om jouw papieren bloem te snijden, of als je liever zelf dit manueel knipt, kan je ook een papieren bloemen samenstellen.

B) Happy Easter – houten tekstplaat

Ik wist dat ik nog een oude MDF-plaatje hier had liggen. Eentje met een andere opschrift die ik niet direct kon weggeven als cadeautje, noch in mijn eigen thuis zag gebruiken. Het plaatje had een afmeting van 30 cm, waarbij ik slechts 10 cm overgehouden heb, omdat dit voor mijn etagère gebruikt ging worden. Om de tekst weg te halen, heb ik washandje nat gemaakt en erop gelegd, zodat ik de tekst wat erop stond, na een tijdje kon los plukken.

Droogtijd is belangrijk, vooraleer je verder gaat werken. Dit na een laagje primer, maar ook als je er een eindlaag opspuit. Daarna rest het mij nog het ontwerp uit te snijden. Met een Cricut Machine is dit vrij handig.

Wil je zelf aan de slag gaan?

Dan raad ik aan om te werken met een snijmesje als je geen snijplotter heb, ipv dit handmatig te knippen. Het ontwerp heeft toch veel kleine spaties, die moeilijker te bereiken zijn met een schaar zonder dat je het kapot maakt. Met transferfolie kan je erna het ontwerp makkelijk overbrengen op dit houten plaatje en dan ben je klaar.

Een etagere vullen met deze 2 elementen is zeker niet voldoende, maar niet getreurd. Er zijn zoveel jaren nog om jouw eigen houten woondecoratie waar te maken, en deze verder aan te vullen. Als je per jaar één woonitem maakt, dan kan je jou meestal nog voorhalen wanneer je die gemaakt hebt en met wie. Op die manier heb je geen woonaccessoire, maar wel een manier om jouw herinneringen ieder jaar op te rakelen.

Hoe leuk is dat?

Bij mij draait het altijd om het persoonlijk gevoel in mijn woonkamer. Ik hou ervan om unieke en authentieke woonaccessoires in mijn huis ’tentoon te stellen’.

Je houd misschien ook van...

Een reactie achterlaten