Halloween heeft voor mij een speciale waarde. Ik ben nooit het verkleedtype geweest maar bij die feestdag, verkleed ik me al te graag en sta ik gereed om de buurtjongeren op te vangen die het aandurven om ‘snoep of ik schiet’ te komen doen.

En alles begint bij een Halloween krans die je aan je voordeur hangt om weer te geven dat je beschikbaar bent voor alle kleintjes die het aandurven.

Een Halloween krans kan je op verschillende manieren samenstellen. Ik hou ervan om kleurrijke linten, decomesh te combineren met een grappig Halloween element, zoals deze Do Not Enter plaat of simpelweg glitter spinnen. Je kan het nog niet zo gek bedenken; je vindt heus wel iets in de winkels om deze decomesh krans verder op te vullen.

Meer weten hoe je een Halloween Krans samenstelt? Lees dan zeker ook deze blogbericht.

Zelf eentje willen? Contacteer me dan voor meer info.

Van zodra je voordeur versierd is, is het de beurt aan jouw interieur. Ik veronderstel dat je wel vrienden hebt die een Halloween diner wel kunnen smaken, maar die het ook wel leuk vinden om je Halloween versiering van dichtbij te kunnen zien. 

Ieder jaar kijk ik uit naar allerlei Halloween versiering om op te hangen aan mijn muur of lampen of gewoon op de kast te zetten. Merendeels vind ik mijn gade wel in de Fun winkels, maar ik zoek ook wel online zoals Aliexpress of Wish zijn daar zeker goed voor. 

Buiten de zoveelste Halloween kaarsenhouders, vind ik ook wel interessant om eens zelf aan de slag te gaan. Halloween decoratie versiering hoeft helemaal niet duur te zijn en je hebt best veel spulletjes in huis die je hiervoor kan gebruiken.

Denk maar eens aan een oud flesje waar je de sticker enkel vanaf dient te trekken om een blank flesje te krijgen. Verf het een donkere kleur en maak je eigen potion label zodat je zelf een set potion flesjes op je kast kunt zetten. 

Of waar ik helemaal voor gevallen ben, zijn de houten Halloween tekstborden. Amerika is het land waar Halloween altijd “in” is. Heel veel inspiratie heb ik dan ook via Pinterest gevonden en vandaaruit ben ik uitgekomen op houten muurcirkels tot kleine 10 cm vierkante houten blokjes.

Opnieuw items die ik niet zo makkelijk terug vond in de lokale winkels. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik mezelf een Cricut snijplotter in huis heb gehaald zodat ik het zelf gewoon maak. Met een Cricut Maker snijmachine kan je heel veel, ik weet het wel, maar ik gebruik het voornamelijk voor thuisdecoratie.

Houten blokjes of houten muurcirkels vindt je in lokale hobbywinkels terug en het Halloween sjabloon vindt je in mijn shop terug. Over dikke 2 maanden is Halloween in aantocht, er gaan zeker meerdere Halloween SVG’s bijkomen.

Het voordeel aan houten decoblokjes van +/- 10 cm is dat je deze kunt combineren met andere leuke Halloween versieringen: Halloween kaarsenhouder, Halloween spookjes, Halloween heksenhoed, Halloween spin. En je kan zowel de achterkant als de voorkant beschilderen met meerdere Halloween sjablonen. Zo kan je jaarlijks dus afwisselen naar gelang je Halloween thema.  Daardoor nemen ze dus ook vrij weinig plaats in jouw kast want als je zoveel decoratiespulletjes koopt, heb je op den duur amper plaats in jouw dressoirkast of vitrinekast.

Je ziet met Halloween kan je zoveel thuisdecoratie zelf maken met weinig budget en ze nemen niet veel plaats in jouw kasten in beslag. Waar wacht je nog op?

Veel plezier!

Ilse

Je houd misschien ook van...

Een reactie achterlaten