Minimalism & woondecoratie

Is het mogelijk om thuisdecoratie te bezitten in een minimalistisch interieur?

Ja zeker!

Ik schrijf dit omdat ik vaak hoor dat het niet mogelijk is, maar het is zeker mogelijk. Ik ben een minimalist en ik maak mijn eigen interieur . Ik heb het vroeger ook verkocht, maar ik ben overgestapt op het schrijven over hoe je het zelf zou kunnen doen. Mijn winkel slokte mijn energie op en op een gegeven moment was ik meer bezig met de troeven van een winkel dan met het creatieve gedeelte. En ja, ik heb mijn winkel opgezegd. Ik zeg niet dat er nooit een winkel zal zijn, alleen niet nu. Dat gezegd hebbende, minimalisme en woondecoratie kunnen zeker samenwerken.

Ik breng mijn tijd graag in mijn huis door met creëren, maar ik ga ook graag buiten wandelen met mijn honden. Of ga lekker op vakantie, om meer te weten te komen over dat specifieke land. Maar ik hou niet van de rommel waar een huishouden vaak mee in aanraking komt.

De tijd die ik doorbreng, wordt besteed aan dingen waar ik van hou en niet aan wat iets anders veroorzaakt. Ik wil tijd voor mijn partner, mijn huishouden, mijn honden en vooral creatief zijn. En ja, ik werk ook. Ik ben helemaal geen thuisblijfmoeder.

Ik ben graag binnen, maar ik hou niet van al te veel rommel in huis. Huisdecoratie kan je zeker stress bezorgen. Je ziet misschien nog geen link, maar blijf lezen.

Kunt u aangeven waar uw versieringen zich bevinden?

In mijn geval heb ik in totaal zo’n 5 kasten waar mijn decoraties in staan. Ze zijn niet eens in dezelfde kamer. Wanneer je je decoratie in lokale winkels koopt, heb je vaak niet de kans om ze allemaal bij elkaar te houden. Meestal zijn die items niet stapelbaar, kunnen ze enorm zijn en andere kunnen plat liggen, maar dat kan niet omdat de andere helemaal niet plat zijn.

Ik heb bijvoorbeeld theelichthouders voor Halloween, die kunnen niet in dezelfde kast als de rest. Ik ben er dol op en ik kan ze niet zelf maken, behalve dat ik ze mijn favoriete verfkleur geef. Dus het was logisch dat ik ze kreeg. Maar ik ga 5 kasten ruilen voor slechts 1 kast in mijn gang. Ik wacht eigenlijk op de levering.

Op een gegeven moment was ik kransen aan het maken in mijn winkel en ik bewaarde ze boven in deze kast. Ze zijn enorm en ik had ongeveer 3 kransen voor Halloween, Kerstmis en Pasen. Ik hield echt van ze, maar ze nemen zoveel ruimte in beslag. In plaats van een VREUGDE-moment te krijgen, was ik geïrriteerd over waar ik ze moest plaatsen. Ik moest mijn jassen, schoenen en andere spullen herschikken om ze een plek te geven. Dus daar was ik niet blij mee en na 5 jaar in mijn kast te hebben gestaan, zijn ze vandaag weg.

Afgezien van die decoratie-items, heb ik andere Halloween-spullen, Valentijns-items en paasdecor verspreid in 4 verschillende kasten in 2 aparte kamers.

Dus mijn doel is om ze allemaal in dezelfde kast te krijgen. En ja, ik moet nog items maken voor Valentijn of Herfst. En met het kwijtraken van mijn Halloweenkrans, mijn kerstkrans en paaskrans. Ik wil andere dingen maken om te vervangen wat ik mis.

Kun je je woondecoratie stapelen?

Hoeveel van jullie kunnen zeggen dat ze het vermogen hebben om woondecoraties te stapelen?

De hele reden waarom ik begon met het maken van woondecoratie was niet meer rommel in mijn kasten. Ik wilde mijn huis aantrekkelijk maken tijdens de vakantie. Een bepaalde sfeer creëren.

Ik begon met het maken van kransen en centerpieces, maar ik realiseerde me al snel dat het niet werkte voor mij als minimalist. Het nam allemaal zoveel ruimte in mijn kasten in beslag dat ik meer dingen in huis aan het herschikken was en dat is niet waar minimalisme om draait. Het van de ene kast naar de andere verplaatsen en eindigen met de conclusie dat je niet genoeg ruimte hebt, is precies waarom je die verschuiving in je hoofd nodig hebt.

Daarom ben ik overgestapt op het maken van houten woondecoraties.

Omdat ze stapelbaar zijn. Hout is warm en geeft net dat beetje extra in huis. En er is altijd een dubbele kant, dus je kunt de kant gewoon omdraaien en een ander doel hebben, als je dat wilt.

Copyright Rafe & Shiro’s – Home Sweet Home houten huisje

Als je moe bent van wat je ziet, kun je het gewoon weer aanpassen. Maar het belangrijkste voor mij is dat het stapelbaar is. Gebruik het met een gelaagd dienblad dat je het hele jaar door neerzet en je kunt er zoveel leuke woonitems aan toevoegen. Het hoeft niet groots te zijn om indruk te maken in je huis.

Je eigen woondecoratie maken, geeft je ook een uniek gevoel. Een drijfveer van wie je bent en wie je wilt worden. En je kunt het gemakkelijk cadeau doen aan anderen. Dat is zeker een pluspunt.

copyright Rafe & Shiro’s – Houten decoblokje

Dus dat gezegd hebbende, woondecoratie en minimalistisch zijn kan werken. Je hoeft alleen maar uit te zoeken wat voor jou belangrijk is.

Wie je bent en wat je nodig hebt. Weet je niet zeker wat dat is? Lees het hier .

Ilse

Een reactie achterlaten