Is het mogelijk om thuisdecoratie te bezitten in een minimalistisch interieur?

Ja zeker!

Ik schrijf dit omdat ik vaak hoor dat het niet mogelijk is, maar het is zeker mogelijk. Ik ben een minimalist en ik maak mijn eigen interieur accessoires . Deze gaan trouwens in de toekomst terug online staan. Alleen ben ik op dit moment aan het afchecken voor welke feestdagen ik ga blijven creëren. Er zijn zoveel feestdagen in een jaar, maar ik heb met sommigen niet zo’n band. Halloween zal er zeker ééntje van worden. Sorry, maar ik ben een Halloween freak.

Dat gezegd hebbende, minimalisme en woondecoratie kunnen zeker samenwerken. Als dat jouw ding is, ga er gewoon voor. Je kiest bewust waar je tijd in steekt en waar de zin van je leven om draait: voor mij dus het maken van leuke en unieke woondecoratie. Voor zowel een kast, maar ook de muur bv.

Ik breng mijn tijd graag in mijn huis door met creëren, maar ik ga ook graag buiten wandelen met mijn honden. Of ga lekker op vakantie, om meer te weten te komen over dat specifieke land. Maar ik hou niet van de rommel waar een huishouden vaak mee in aanraking komt.

De tijd die ik doorbreng, wordt besteed aan dingen waar ik van hou en niet aan wat iets anders veroorzaakt. Ik wil tijd voor mijn partner, mijn huishouden, mijn honden en vooral creatief zijn. En ja, ik werk ook. Ik ben een werk van thuis uit hondenmama.

Ik ben graag binnen, maar ik hou gewoon niet van al te veel rommel in huis. Huisdecoratie kan je zeker stress bezorgen. Je ziet misschien nog geen link, maar blijf lezen.

Waar stockeer jij jouw feestversiering?

In mijn geval heb ik in totaal zo’n 5 kasten waar mijn decoraties in staan. Ze zijn niet eens in dezelfde kamer. Wanneer je je decoratie in lokale winkels koopt, heb je vaak niet de kans om ze allemaal bij elkaar te houden. Meestal zijn die items niet stapelbaar en zijn ze in verschillende vormen en kleuren te verkrijgen.

Ik heb bijvoorbeeld theelichthouders voor Halloween. Ik hou ervan het licht uit te doen bij Halloween. Maar ze zijn zo ruimte-innemend dat ik niet alles bij elkaar kan zetten hierdoor. Althans niet in de kasten die ik nu in de living heb staan.

Zelf kan ik die dus niet maken. Enfin, ik zou het wel kunnen proberen, maar daar ga ik mijn tijd niet in steken. Behalve een uniek en kleurrijk verfkleurtje zal ik ze voor de rest niet bewerken.

Toch leuk als je ze een persoonlijk touch kunt geven, zo heb je iets unieks in huis. Althans dat is mijn mening. Ik hou nu eenmaal van een ‘andere look’.

Op een gegeven moment was ik kransen aan het maken in mijn winkel en ik bewaarde ze boven in deze kast. Ze zijn enorm en ik had ongeveer 3 kransen voor Halloween, Kerstmis en Pasen. Ik hield echt van ze, maar ze nemen zoveel ruimte in beslag. In plaats van een VREUGDE-moment te krijgen, was ik op den duur geïrriteerd over waar ik ze moest plaatsen. Ik moest mijn jassen, schoenen en andere spullen herschikken om ze een plek te geven in de hal. 

Hoewel ik ze heel leuk vond om te maken en enkelen verkocht heb, heb ik toch besloten om dit de dag vandaag niet meer te verkopen. Als ik ze zelf niet meer buiten hang, dus ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om een huis te decoreren met versieringen.

Afgezien van die decoratie-items, heb ik wel allerlei andere thuisdecoratiespullen.

Zo bv. Valentijns-items en Paasdecor, Kerstmis, die op dit moment nog verspreid zijn over 4 verschillende kasten in 3 aparte kamers.

Mijn doelstelling is om ze vroeg of laat in éénzelfde kast kwijt te kunnen. Daarvoor ga ik mijn huidige kasten vervangen voor een maatkast die wel beter bij mij en mijn doel past.

Want ja, ik wil nog woondecor maken voor Valentijn, alsook herfst en mijn voorliefde voor honden.  Er zijn nog een aantal items die ontbreken binnen mijn interieursmaak.

Kun je jouw woondecoratie stapelen?

Hoeveel van jullie kunnen hun woon ornamenten stapelen?

De hele reden waarom ik begon met het zelf maken van woondecoratie, was de rommel in een kast te beperken. Ik wilde mijn huis aantrekkelijk maken voor allerlei feestdagen, om een bepaalde sfeer bij mij thuis te voelen.

Vandaar de knutselactiviteiten van kransen, kunstbloemstukjes, maar mijn mentaliteit als minimalist stond me in de weg. Je kan dan zeggen, geef die minimalistisch levensstijl op. Dat kan inderdaad wel, maar het werkt wel bij mij. Ik had geen zin om alles te herschikken, om alles toch op één of ander manier bij elkaar te krijgen. Je verzet alleen maar het probleem.

Als minimalist ga je gewoon op zoek naar andere manieren om die bepaalde sfeer wel te voorzien. En soms hoef je niet ver te zoeken.

Daarom ben ik overgestapt op het zelf maken van houten woondecoraties.

Omdat ze stapelbaar zijn. Hout is warm, duurzaam en geeft net dat beetje extra in huis. En er is altijd een dubbele kant, dus je kunt de andere zijde gewoon omdraaien. Het is dus niet alleen maar stapelbaar, maar ook omkeerbaar.

Copyright Rafe & Shiro’s Homies – Home Sweet Home – houten huisje

Als je moe bent van wat je ziet, kun je het gewoon weer aanpassen. Vele kleine elementen maken één groot geheel als je samenvoegt op een dienblad of een etagere of draaiplateau.

Het hoeft niet groots te zijn om indruk te maken in je huis en je bezoekers. Nog een voordeel is, als je ze beu bent, kan je altijd afwisselen met allerlei andere spullen die je in jouw kast verzamelt.

Je eigen woondecoratie maken, geeft je ook een uniek gevoel. Een drijfveer van wie je bent en wie je wilt worden. Plus het vormt meteen een speciaal cadeautje voor anderen die je waardeert en liefhebt. Niet zo handig? Geen probleem.

Vanaf 1 januari 2023 zijn deze items terug in de webshop ter beschikking. Voor iedereen wat wils, van Japandi woonstijl tot Scandinavische huisstijl. Hout past in ieder interieur, die openstaat voor duurzame woonaccessoires en gerecycleerde bouwafval.

copyright Rafe & Shiro’s Homies – Houten decoblokje

Dus dat gezegd hebbende, woondecoratie en het leven als een minimalist kan perfect. Je hoeft alleen maar uit te zoeken wat voor jou belangrijk is.

Wie je bent en wat je nodig hebt. Weet je niet zeker wat dat is? Lees het hier .

Ilse

Je houd misschien ook van...

Een reactie achterlaten