MINIMALISME

“Bewust wonen/leven met minder”

Minder hoeft niet noodzakelijk minder aangenaam te zijn. Het kost je gewoon minder geld, minder onderhoud, minder energie en minder aandacht.

Net allerlei zaken die je misschien wilt inzetten voor allerlei andere waardevolle aspecten in je leven.

Nood aan hulp?

Klinkt tijdstekort je bekend in de oren? Troost je, je bent niet alleen. Wat als ik je zou zeggen, dat je met minimalistisch woonstijl in te lassen, je meer vrije tijd hebt voor hetgeen jij echt nodig hebt?

Meer tijd over hebben?

Je dient gewoon de basis te kennen over minimalisme en toe te passen in jouw interieur, en je bent vertrokken voor je hele leven.

Hoe ga ik te werk?

  • online minimalisme coaching samen – op maat
  • online minimalisme coaching DIY – op maat
  • minimalisme coaching aan huis (regio Diepenbeek)

Hoe vraag je het aan?

Mail me over welke ruimte het gaat, het liefst met beeldmateriaal zodat ik kan zien over welke ruimte het gaat. Op basis daarvan kan ik al eens brainstormen hoe ik het ga aanpakken bij jouw thuis.

Is minimalisme hetzelfde als opruimcoaching?

Nee. Bij minimalisme draait het effectief om bewust te leven met minder. Vooraleer het in je huis binnenkomt, heb je als minimalist al gedacht of je het effectief nodig hebt. Of dat je het misschien ergens kunt lenen, of kunt huren.

Bij opruimcoaching wordt er ook wel ontspult waardoor je meer overzicht in je kleerkasten gaat krijgen, maar koop je nog altijd alles wat je wilt hebben.

Wat wordt er gedaan binnen zo’n minimalisme coachsessie?

Ik vind het interessant om te weten wat de ruimte is, zodat ik mijn expertise op die kamer de vrije loop kan gaan. Dat kan samen met jou online zijn, of ik geef je op maat een checklist die je zelf kunt overlopen. Of ik kom bij je thuis langs (regio Diepenbeek) en we gaan samen aan de slag.

Er wordt ook ontspult, gelijk opruimcoaching, maar we gaan effectief de nadruk leggen op minimalisme. ’t Is pas door het concept te begrijpen, dat je ook effectief veranderingen in je leven gaat maken.

Is minimalisme voor iedereen weggelegd?

Als je ervoor openstaat, dan kan iedereen het wel. Het is geen quick fix-manier. Het is een levensstijl zoals de ene persoon kiest om vegetarisch te eten en de andere nog liever vlees eet. Je moet er gewoon voor openstaan. Het is ook oké om erna niet in te stappen met minimalisme. Ik geef je alleen maar een manier mee hoe je het kan toepassen. Je bent zeker niet verplicht om dit vol te houden, maar ik kan het je alleen maar aanraden, omdat je op die manier veel meer kunt profiteren van je leven en hetgeen jij echt wilt doen in plaats van thuis te moeten komen en alleen maar werk te zien.

Wat is de prijs van zo’n sessie?

  • minimalisme coaching aan huis (regio Diepenbeek): 3u / 180 euro (excl. vervoersonkosten)
  • minimalisme coaching online – samen aan de slag: 3u / 130 euro
  • minimalisme coaching online – DIY: 45 euro (checklist)

Meerdere ruimtes bewerken?

Neem contact met me op. Alles hangt af hoe de ruimtes zijn opgesteld, hoeveel werk erin te doen is en of je de middelen hebt om dit op te bergen. Vandaar dat het belangrijk is voor mij om op voorhand te zien, aan de hand van een video of foto’s, waarmee ik in contact kom en hoe ik je het beste kan begeleiden.

Andere ruimtes aanpakken?

Minimalisme kan je overal toepassen, dus ook op de werkvloer. Heb je een bedrijf en wil je meer informatie, neem dan hier contact op.


Andere veel gestelde vragen

Hoe leef jij minimalistisch?

Ken jij jezelf?

Past woondecor in een minimalistisch interieur?