Een Mylar sjabloon is een stencil dat vaak gecombineerd wordt met verf. Het heet niet voor niets een verfstencil. Het grote voordeel van Mylar is dat het herbruikbaar is (mits goed onderhoud natuurlijk).

Het Mylar materiaal is een flexibele folie, waarin een patroon, tekening of tekst gesneden kan worden door middel van een snijplotter of een snijmes. Ze bestaan uit verschillende formaten, maar de meest voorkomende formaten zijn A5-formaat of A6-formaat of zelfs A4-formaten. 

Je herkent ze het meest in de interieurindustrie, waar ze worden gebruikt om patronen op een muur te tekenen. Een Mylar stencil plakt niet vanzelf, en je moet het zelf tegen de muur drukken zodat de verf niet onder het stencil komt. Of u kunt het tijdelijk aan de muur plakken met niet-permanente lijm. 

Op die manier kun je verf gebruiken om het patroon tegen de muur te tamponeren om zo een eenvoudig, maar super origineel decoratiepatroon over te brengen op je muur.

Een sjabloon is eenvoudig over te dragen als uw muren niet geschikt zijn voor een muursticker.

Daarnaast is een stencil ook handig binnen allerlei knutselprojecten. Bvb. houten wanddecoratie, T-shirt bedrukken, wenskaarten enz.

Copyright Rafe & Shiro’s Home

Zoals eerder aangegeven, kan een Mylar-sjabloon meerdere keren worden gebruikt, als u deze goed onderhoudt. Goed onderhoud bestaat uit het reinigen van het stencil met een niet-schurende spons en het gebruik van warm tot lauw warm water. Zorg ervoor dat je de hoeken van de letters, of het patroon of de tekening niet krult, want dan loopt de verf er zo makkelijk onderin.

Qua opbergen, kan je deze perfect bewaren in een plastieken zakje, zodat de kanten niet omhoog krullen. Het is het beste om de plastic zakken plat in een ladekast te bewaren, of ze in een plastic map in een kaft te bewaren.

Meer info over Stickers