Als je een keukenetiket van een keukenvoorraadpot verwijdert, kan het zijn dat er lijmresten van de sticker op je voorraadpotjes achterblijven. Dit gebeurt heel niet vaak, maar het is wel mogelijk. Werk je met een houten ondergrond, dan helpt nat maken ook wel. Natuurlijk niet te veel water gebruiken want water en hout dat gaat niet goed samen. Een washandje nat maken en er even op leggen, helpt ook wel.

Deze lijmresten zijn over het algemeen gemakkelijk te verwijderen. Als er nog lijmresten op de glazen pot zitten nadat je de sticker hebt verwijderd, kun je dit even laten weken in lauw water waardoor ze makkelijker loslaten. Met een doekje kan je deze dan als het ware los wrijven.

Of je kunt ervoor kiezen om een sticker verwijdermiddel op het oppervlak te laten druppelen. Het is het beste om geen keukenrol of andere papieren handdoeken te gebruiken.

Papier plakt gewoon aan de lijmresten, zodat het papier ook achterblijft op je potje. Wanneer de lijmresten weg zijn, is het verstandig om de pot in te wrijven met een droge doek. Of simpel weg in een vaatwasmachine is ook zeer handig als je veel tijd hebt en de volgende dag eraan wilt werken.

Heb je stickers op een houten ondergrond geplakt? Dan ga je sowieso lijmresten hebben. Als de sticker doorweekt is, is het gelijk behangpapier eraf trekken tot je een egale ondergrond hebt. Vooraleer je dan verder wilt werken, is beste wachten tot het hout heel goed droog is. Eender wat je ermee wilt doen, is de droogtijd het belangrijkst.

Meer weten over Stickers