Hieronder vind je tips om (permanente) vinyl toe te passen op allerlei ondergronden gelijk koffiemokken en houten objecten.

Bevat je knutselproject textiel of andere objecten waarvoor gewerkt moet worden met een Heatpress, dan is de stap met Cricut Transfer Tape niet van toepassing.

Vinyl snijden met een Cricut Machine:

 • Plaats de voering met de zijkant naar beneden op de Cricut standaardmat (=blauwe mat)
 • Selecteer de afbeelding en de grootte
 • Leg de blauwe mat in de Cricut snijmachine.
 • Volg de acties die op uw scherm verschijnen om de juiste apparaat instellingen toe te passen.
 • Druk op de knipperende C-startknop.
 • Voorbereiding met Cricut Transfer Tape

  1. Verwijder de stukjes van elke afbeelding die je niet nodig hebt. Dit verwijder je het makkelijkst met een Cricut gereedschap. (Je zou deze stap ook kunnen doen nadat alles overbrengt op je object, maar ik vind het prettiger werken als ik het ervoren doe).
  2. Verwijder de achterkant van de transfertape, als je tenminste transfer tape hebt met een achterkant. Want er bestaan ook transfer rollen waarbij je geen achterkant hebt.
  3. Leg je transfertape ondersteboven (lijmzijde naar boven). (Je kan ook altijd dit naar beneden leggen als je het fijner vindt om de afbeelding eronder te hebben. Ik vind naar boven toe veel fijner werken omdat je dan minder bubbels hebt)
  4. Plaats vervolgens uw afbeelding op de transfer tape met de afbeelding naar beneden. Om luchtbellen te voorkomen, begin je in het midden en duw je alles naar de randen. Het beste resultaat krijg je met een spatel of schraper (werkt ook wel met een bankkaart als je niets van Cricut in huis hebt).
  5. Plakt alles goed (of denk je dat maar), begin dan met het afbellen van de transfertape aan 1 kant. Plakt het dan nog niet zo goed, duw de transfer tape nogmaals stevig aan je object.

  TIPS:

  • Zorg ervoor dat uw werkoppervlak schoon en droog is voordat u begint.
  • Leg uw transfertape lijm met de zijkant naar boven, zodat je uw afbeelding erop kunt leggen (weliswaar de goede kant).
  • Begin vanuit het midden naar de zijranden om de transfertape aan het vinyl te laten kleven.
  • Gooi je transfertape niet weg. Dit kan nog steeds worden gebruikt voor andere projecten. Plak er dus de achterkant op (als je die op jouw transfer tape hebt).

  Opgelet:

  Bevat uw knutselproject elementen waarvoor de Heatpress nodig is? Dan dien je stap 2 niet uit te voeren. Voor een Heatpress heb je geen transfertape nodig, daarvoor dient de heatpress dus. 

  Meer weten over Vinyl