sticker vinyl

Ben je een sticker moe? Wil je deze misschien veranderen door een andere of gewoon verplaatsen naar een andere muur of ander object?

Ik begrijp je volledig. Ik hou ook van afwisseling, maar het is ten zeerste af te raden. Een sticker kan je nu eenmaal niet opnieuw gebruiken.

Copyright Rafe & Shiro’s Home

Waarom zijn stickers niet verwijderbaar?

Labels of stickers zijn zeer fragiel. De stickers zijn zeer dun zodat je ze goed kunt plakken op een muur en ze bijna gevoelloos aanvoelen. Dit maakt dat het materiaal zeer kwetsbaar is om erna gewoon af te trekken. Je stickers gaan gauw beschadigd geraken van zodra je ze los pelt, en als je ze eenmaal vast hebt, zijn ze zowel uitgerekt. De vorm behouden van een sticker is ook niet evident.

Het hangt er ook vanaf waar je ze geplakt hebt:

  • Heb je deze bv. op een geverfde muur geplakt? Dan loop je het risico dat de verf mee afkomt.
  • Hangt het vast aan een houten object? Dan kunnen er splinters ontstaan en je object is qua ondergrond verandert. Hoe dan ook moet je de ondergrond opnieuw bewerken vooraleer je eventueel een nieuwe sticker aanbrengt. Als het je dat waard is, ga er volledig voor. Ik beoordeel niemand.
  • Hangt de voorraadlabel aan een glazen voorraadpot? Dan kan het zijn dat lijmoverblijfsels achterblijven op je potje, die je eerst dient te verwijderen vooraleer je verder kunt.
  • Plakt een sticker op een papieren ondergrond? Dan trek je sowieso de papieren ondergrond stuk.

Je ziet het is niet simpel om een sticker makkelijk te verwijderen en naar een andere plek te verplaatsen. Je bent beter af een nieuwe sticker aan te schaffen, als diezelfde nog bestaat tegen de tijd dat je dit zou willen veranderen. Of als je zelf een Cricut machine hebt, dan kan je deze natuurlijk makkelijk zelf maken.

Kortom: kan je een sticker hergebruiken? Het antwoord is gewoon NEE.

Meer weten over Stickers?