Hoe verwijder je stickers?

Met keukenlabels versier je de mooiste keukenpotten. Een ideaal middel om meteen te weten wat in je voorraaddozen zit. Het verwijderen van keukenstickers is vrij eenvoudig. Afhankelijk van de ondergrond trek je hem er snel af of losweken. Er bestaat ook een sticker verwijdermiddel voor het eenvoudig verwijderen van stickers.

Hoe verwijder je een keukensticker?

  • Pel voorzichtig een hoekje van de sticker af
  • Als dit niet werkt, laat hem weken in lauw water (niet toe te passen op hout)
  • Trek dan erna de sticker af.
  • Wrijf eventueel na met een droge doek om alle stickerresten te verwijderen

Heb je de sticker op een houten muurcirkel geplakt?

Dan raad ik je aan deze NIET te verwijderen. Je trekt voornamelijk houten splinters eruit en je houten plankje ziet er niet meer zo mooi uit.

Je kunt de gaten altijd opvullen met een houtvuller en daarna goed opschuren, maar je houten oppervlak zal er nooit meer hetzelfde uitzien.

Heb je de labels op een papieren ondergrond geplakt?

Dan moet ik je helaas teleurstellen. Een sticker van een papieren ondergrond verwijderen, lukt gewoon niet. Je trekt automatisch je ondergrond aan flarden.

Wil je een muursticker verwijderen?

  1. Maak je muur een klein beetje nat
  2. Haal de sticker er voorzichtig af
  3. Haal het plaksel van de muur

Opgelet: als je muur geverfd is, is de muur nat maken niet ideaal, zeker niet als je geen afwasbare verf gebruikt hebt. En waar je ook rekening mee moet houden, is dat er altijd een kans in zit om de geverfde ondergrond mee af te trekken. Hiermee bedoel ik dan de verflaag. Je kan wel altijd bijverven, maar je gaat altijd zien waar je iets bijgewerkt hebt.

Persoonlijk zou ik niet aanraden een muursticker te verwijderen, tenzij je van plan bent om de muur te verven met een andere kleur ofzo.

Meer weten over Stickers