Pellen is een ander woord voor het afplukken van een element van een object. Je gaat het woord pellen veel terug vinden op deze pagina aangezien ik werk met reeds gebruikte objecten die ik in huis heb. Ja, ik upcycle veel in huis.

Voor onderstaand voorbeeld heb ik een oude houten tekstplaat gebruikt om een hartje met de figuurzaag uit te snijden. Maar omdat dit houten tekstbord een goed beplakte tekst erop had, heb ik dus dit gelijk behangpapier moeten afpellen.

Je ziet het niet in één keer loskomt, dan helpt het om nat te maken zoals je dat doet bij behangpapier wat je wilt loskrijgen.

Of als je object waterbestendig is zoals een flesje of een glazen voorraadpot, dan zijn er andere manieren om de sticker eraf te krijgen. Lees ook: Hoe verwijder ik een sticker?

De term pellen wordt ook vaak gebruikt als je bekend bent met snijplotters gelijk Cricut. Dit doelt dan op het verkrijgen van jouw gewenste afbeelding wanneer dit in een stickerfolie gesneden wordt.

copyright Rafe & Shiro’s Home

Je plukt hetgeen je over wilt houden van je stickerfolie met een pelhaakje los. Afhankelijk van je project is dit vaak een tekst of een afbeelding.

Meer weten over Stickers