Een vraag die mensen me geregeld vragen, is wat doe je precies?

Eigenlijk de basisvraag die je jezelf als bedrijfseigenaar dient te stellen, maar waar ik nog altijd mee sukkel om op te antwoorden.

Vooraleer ik een eigen webshop had, was ik gewoon 100% medisch secretaresse en ben ik geëvolueerd naar een volwaardige MOC datamanager. Daarbij ben ik al 6 jaren mama aan 2 shiba inu’s, ben ik intussen getrouwd en tante aan 2 nichtjes. Voldoe ik mijn functie als zus, vriendin en dochter. Allemaal elementen waar ik ook graag mijn best voor wil doen want niemand is vervangbaar.

Een goede time management is zeker belangrijk, maar niet altijd haalbaar.

Als ondernemer was ik oorspronkelijk begonnen met empatische kaartjes te maken voor kankerpatiënten. Iets wat ik wel fijn vond, maar het creatieve proces was me te klein. Het bracht me niet zoveel voldoening en dan ben ik eens gaan kijken wat ik nog meer kon doen. Al snel kwam ik terug bij mijn interieurinteresse.

In mijn kinderjaren heb ik altijd graag geknutseld: van tekenen, naaien en breien. Eigenlijk allerlei hobby’s die mijn moeder mij aangeleerd heeft, om van een basisproduct een eindproduct te maken. Op mijn 21ste heb ik het gedurfd om een cursus interieurstylist te volgen waarbij ik in contact kwam met verf en upcyclen van oude spullen. Van daaruit heb ik me ingelezen over opruimcoaching en heb ik het minimalistische levenstijl aangemeten. Al is er zeker nog verbetering nodig. Het is zeker niet iets waar je zomaar in meerolt.

Maar het heeft me wel geleid tot mijn webshop om van basisproducten een eindproduct te maken, om oude dingen terug opmaken. Een oude tekstbord die je hermaakt naar een nieuw koffie tekstplaat, of kunstbloemen die voorheen in een vaas stonden, maar nu mee verwerkt worden een krans. De combinatie van een knuffelbeer met linten en geld, wordt algauw een leuk zelfgemaakt kraamcadeau of een krans om je voordeur op te vrolijken met Halloween spulletjes die je vindt in Action. Een groot budget heb je niet nodig om van je huis een thuis te maken.

Om dan terug te komen op de vraag:  “Wat doe je precies?”

Ik zou zeggen: “ik ben een creatieve ondernemer met een passie voor interieur”. Laten we het daarbij houden.

Ilse

Een vraag die mensen me geregeld vragen, is wat doe je precies?

Eigenlijk de basisvraag die je jezelf als bedrijfseigenaar dient te stellen, maar waar ik nog altijd mee sukkel om op te antwoorden.

Vooraleer ik een eigen webshop had, was ik gewoon 100% medisch secretaresse en ben ik geëvolueerd naar een volwaardige MOC datamanager. Daarbij ben ik al 6 jaren mama aan 2 shiba inu’s, ben ik intussen getrouwd en tante aan 2 nichtjes. Voldoe ik mijn functie als zus, vriendin en dochter. Allemaal elementen waar ik ook graag mijn best voor wil doen want niemand is vervangbaar.

Een goede time management is zeker belangrijk, maar niet altijd haalbaar.

Als ondernemer was ik oorspronkelijk begonnen met empatische kaartjes te maken voor kankerpatiënten. Iets wat ik wel fijn vond, maar het creatieve proces was me te klein. Het bracht me niet zoveel voldoening en dan ben ik eens gaan kijken wat ik nog meer kon doen. Al snel kwam ik terug bij mijn interieurinteresse.

In mijn kinderjaren heb ik altijd graag geknutseld: van tekenen, naaien en breien. Eigenlijk allerlei hobby’s die mijn moeder mij aangeleerd heeft, om van een basisproduct een eindproduct te maken. Op mijn 21ste heb ik het gedurfd om een cursus interieurstylist te volgen waarbij ik in contact kwam met verf en upcyclen van oude spullen. Van daaruit heb ik me ingelezen over opruimcoaching en heb ik het minimalistische levenstijl aangemeten. Al is er zeker nog verbetering nodig. Het is zeker niet iets waar je zomaar in meerolt.

Maar het heeft me wel geleid tot mijn webshop om van basisproducten een eindproduct te maken, om oude dingen terug opmaken. Een oude tekstbord die je hermaakt naar een nieuw koffie tekstplaat, of kunstbloemen die voorheen in een vaas stonden, maar nu mee verwerkt worden een krans. De combinatie van een knuffelbeer met linten en geld, wordt algauw een leuk zelfgemaakt kraamcadeau of een krans om je voordeur op te vrolijken met Halloween spulletjes die je vindt in Action. Een groot budget heb je niet nodig om van je huis een thuis te maken.

Om dan terug te komen op de vraag:  “Wat doe je precies?”

Ik zou zeggen: “ik ben een creatieve ondernemer met een passie voor interieur”. Laten we het daarbij houden.

Ilse


Een reactie achterlaten