Een Mylar sjabloon is een sjabloon dat vaak gecombineerd wordt met verf. Het noemt niet voor niets een verfsjabloon. Het belangrijkste voordeel van Mylar is dat dit herbruikbaar is (mits goed onderhoud natuurlijk).

Mylar Sjabloon is een soepele folie, waarin een patroon, tekening of tekst gesneden kan worden door middel van een snijplotter, of een snijmesje. Ze bestaan uit verschillende formaten, maar de meest courante maten zijn A5 formaat of A6 formaat of zelfs A4 formaten. 

Je herkent ze het meeste in de interieurindustrie, waar ze gebruikt worden voor patronen te tekenen op een muur. Een Mylar sjabloon plakt niet vanzelf, en dien je zelf vast te drukken tegen de muur zodat de verf niet onder het sjabloon komt. Of je kan dit tijdelijk vastplakken aan de muur door middel van niet-permanente lijm. Op die manier kan je met verf het patroon tamponneren tegen de muur om zo een eenvoudige, maar toch super originele decoratiepatroon op je muur over te zetten.

Een sjabloon is makkelijk over te zetten wanneer je muren niet geschikt zijn voor een muursticker

Buiten ze te gebruiken op een muur, zijn ze ook ideaal om allerlei knutselprojecten aan te vangen. Denk maar eens aan een houten muurcirkel op te vrolijken, of een wenskaartje te maken om iemand op te beuren. Of jezelf gewoon een reminder te maken zoals een T-shirt, waarmee je jezelf duidelijk maakt dat het innerlijke belangrijk is dan de looks.

Zoals eerder aangegeven, een Mylar sjabloon kan dus verschillende keren gebruikt worden, mits je ze goed onderhoud. Een goed onderhoud bestaat uit het sjabloon schoon te maken met een niet-schurend sponsje en warm tot lauw water te gebruiken. Zorg ervoor dat je de hoekjes van de letters, of het patroon of de tekening niet krult, want dan bloedt de verf eens zo makkelijk door.

Daarna kan je de verfsjablonen makkelijk bewaren in een plastiek zakje, om zo de vormen van je sjabloon te bewaren. Best bewaar je de plastieken zakjes plat in een ladekast, of leg ze in een plastic mapje in een kaft.

Meer weten over Stickers