De meest bekende hobby snijplotters zijn:

– Cricut

– Silhouette

– Brother Scan ‘N Cut

Wat kan je met een snijmachine doen?

Met deze 3 hobby snijmachines maak je kaarten, scrapbooking knutselprojecten, bedruk je textiel. Of versier je jouw eigen koffietas met stickers.

Zelfs je eigen woonaccessoires, is één van die knutselidees.  Teveel om op te noemen dus.

Wat is het verschil tussen deze 3 populaire hobbyplotters?

Prijs:

– Silhouette Cameo: vanaf 299 euro

– Brother ScanNCut: vanaf 269 euro

– Cricut: vanaf 399 euro

Voor- en Nadelen:

Brother ScanNCut zijn sneller en nauwkeuriger dan Silhouette Cameo, zelfs nu Cameo 3 twee houders heeft. Buiten het gebruiksgemak, heeft Brother ScanNCut snijmachines een standaard bijgeleverd pakket die veel uitgebreider is dan de Silhouette. Je krijgt oa. een snijmat, meshouder en mesje, pelhaak, spatel, etui en touchpen. 

Ook komt de ScanNCut snijplotter standaard met een grote hoeveelheid lettertypes en voorgeprogrammeerde ontwerpen (wel 600!). En dit allemaal al bij het instapmodel (CM300). Kies je voor een meer luxueuze model, dan heb je zelfs meer opties.

Ga je voor een Cricut dan kan je bij sommige modellen ook een pakketje vinylfolie of talloze basismaterialen erbij krijgen. Je hebt ook talloze andere producten die je met een Cricut kunt combineren, alsook het standaard bijgeleverd pakket is ook voldoende uitgebreider.

Software:

ScanNCut is de enige snijplotter op de markt, die een ingebouwde scanner heeft. De scanner gebruik je om iets gelijk te snijden, maar ook om in te scannen en uit een ander materiaal te snijden of zelfs te tekenen. Een makkelijke vorm of afbeelding, je ScanNCut weet meteen waar hij moet snijden. Maar je kan ook evenzeer met een computer aan de slag gaan met een ScanNCut. Je krijgt gelijk andere snijplotters gratis toegang tot een super gemakkelijk te gebruiken programma.

Kies je voor een Silhouette en Cricut, dan heb je altijd een computer nodig en de software op nieuwe ontwerpen te snijden. Ook hier is deze software gratis, maar wil je andere lettertypes gebruiken en afbeeldingen, dan dien je bij Cricut een abonnement te kopen. Dit is niet altijd nodig. er zijn genoeg andere afbeeldingen te koop op het internet. 

Inspiratie nodig?