Welkom op deze blog!

Ik ben Ilse, het creatieve brein achter Rafe & Shiro’s Homies.

Sinds mijn tienerjaren hou ik mij bezig in mijn vrije tijd met allerlei knutselprojecten. Het is zo indrukwekkend om een idee tot realiteit te maken.

Ik hou van kunstbloemen, papieren bloemen, houten decoratie.

Alles om creatief bezig te zijn en van mijn huis een uniek en heel persoonlijke vibe te creëren.

Rafe & Shiro’s Homies was een feit na het maken van mijn eigen Halloween krans. In België vindt je niet de typische Amerikaanse kransen, die ik tijdens mijn reis naar Amerika wel overal tegen kwam.

Wat kan ik zeggen?

Halloween is nu eenmaal mijn favoriete feestdag. Van de kransen, de leuke outfits, de Halloween feestjes en de trick-or-treaters aan mijn voordeur.

Yep, ik ben een heuse Halloween freak.

Nadat mijn eerste Halloween krans een feit was, zocht ik nog een Kerstkrans, een Paaskrans en ga zo maar door. Mijn voordeur was telkens bij iedere feestdag versierd, maar binnenin was het toch zo goed als leeg. Thuisdecoratie kopen, doe ik ook wel, maar ik vind gewoon niet altijd mijn smaak daar.

Of de kleur zat niet goed, of het element was te groot en dat paste dan niet in mijn kasten. Als minimalist sta ik niet open voor meer kasten of berging te voorzien, dus ik ben mezelf gaan verdiepen in hoe het wel kan.

Dit leidde me eerst naar een snijplotter gelijk Cricut. Met een Cricut snijmachine kan je veel meer maken dan woondecoratie. Denk maar aan koffiemokken versieren, T-shirts maken, zelf kaartjes maken. Maar voor mij werkt het prima om samen met allerlei houten elementen leuke woonaccessoires te maken.

En van daaruit ben ik gewoon zelf aan de slag gegaan. Als je zelf jouw eigen thuisdecoratie maakt, dan heb je perfect wat je wilt bekomen in jouw interieur. Die persoonlijke sfeer, die uniekheid en de mogelijkheid om anderen ook dit geluk te delen. Daar doe ik het allemaal voor.

Andere leuke weetjes over mij?

  • Ik heb een certificaat in interieurstyling. Ik ben een grote fan van tv-shows zoals Fixxer upper, The Amanda’s, The Block Australia, Tiny Living, etc.
  • Ik hou van fantasiefilms en series. Eigenlijk alles om te beginnen met dagdromen, verhalen schrijven en nieuwe knutselprojecten starten.
  • Ik heb mezelf leren tekenen, verhalen schrijven, spullen upcyclen, SVG’s ontwerpen, florist.
  • Een figuurzaagmachine leren kennen en mijn eigen houten interieur maken
  • Heb mijn beide ouders verloren aan kanker. Mijn moeder is gestorven aan een hersentumor toen ik 28 jaar was. En mijn vader is in december 2022 overleden aan longkanker.
  • Ben werkzaam als Wellness Coach bij Healthstyle Emporium en werk samen met Juice Plus producten.
  • Ben trotse mama aan 2 shiba (b)engeltjes: Rafe & Shiro. (Vandaar dus ook de naam: Rafe & Shiro’s Homies)

Ilse